Dos dones i un repte

Retrats

Des de ben menudes aprenem que en la vida tan important és demanar ajuda o consell com donar-ne. Sabem que la col·laboració és imprescindible i necessària perquè el dia a dia ens resulte més fàcil i profitós, i així és com desenvolupem les nostres habilitats i coneixements, de manera dual. De vegades ajudem, col·laborem, ensenyem i, de vegades, som receptores d’aquestes ensenyances. Això tan evident i quotidià no ho ha sigut pas en la vida professional de les dones, on la majoria de les vegades s’ha fet tot d’una manera individual i autodidacta. Però, a poc a poc, aquest tarannà participatiu, col·laborador i d’extrema generositat amb els altres, es reflecteix en la vida professional i pública de les dones, i fa que els resultats siguen molt encoratjadors i engrescadors. I no cal anar molt lluny.

Des de l’Associació de Dones Nacionalistes Terra (Adona’t) volem seguir la tasca de promoció de les dones del nostre entorn. Volem continuar demostrant que estem totalment presents en tots els àmbits de la nostra societat, però que encara, moltes vegades, no ens fem visibles de debò. Com habitualment es diu, el que no es veu no existeix, i és per això que Adona’t us fa una nova proposta cultural i festiva amb l’exposició Dos dones i un repte. Retrats.

L’any passat, amb Dones d’ofici, vam fer un recorregut fotogràfic per aquella forma individual de fer la faena que han dut a terme moltes dones amb grans dosis de coratge i èxit. Enguany volem fer un pas endavant i mostrar-vos com dues dones són capaces de dur pel bon camí un projecte professional o personal amb aquestes maneres de compartir i complementar-se que tradicionalment s’han posat en pràctica en l’àmbit familiar i privat.

Lluïsa Pérez Monferrer. Presidenta d’ADONA’T

Textos convidats:
La culpa d’Eva.
Eva Boix Beltrán, Agent d’Igualtat
Dos dones i un repte.
Margarita Porcar, Vicerectora de Cultura Universitat Jaume I
Donem-nos la mà.
Dolors Ibáñez i Montolio, Mestra d’educació primària


Acte d’inauguració de l’exposició Dos dones i un repte. Retrats de l’associació ADONA’T. 04 de març de 2010 , Museu de Belles Arts de Castelló.


Reis Lliberós

Sant Joan de Moró, Pla de Lluch 1968

Les imatges i les paraules poden reflectir un repte lluminós i molt saludable: res com espigolar dins la memòria fins a trobar la paraula que òmpliga el buit d’una imatge, o jugar amb l’aparell fotogràfic i capturar la imatge que ens apropa les paraules no dites dels personatges retratats.

Fotografia: Reis Lliberós
Fotografia: Reis Lliberós

Les dones d’Adona’t i un repte
S’han escollit unes fotografies en blanc i negre que espere que puguen oferir el testimoni gràfic d’un solejat passeig fotogràfic i d’una il·lusió compartida, gràcies a la iniciativa de l’Associació de Dones Nacionalistes `Terra´, Adona’t, a la jove mirada de les fotògrafes que han aportat la seua obra, i a totes les dones retratades.

Voldria adjuntar a les fotografies unes poques paraules, encara que com a fotògrafa no sé si podria defensar amb una ferma convicció allò que una imatge és més valorada que mil paraules, per testificar l’incentiu d’un projecte col·lectiu i de les imatges mostrades: fer visible i donar llum a altres moltes dones anònimes i als seus reptes professionals i personals.


ADONA’T projectes expositius