Objectius de desenvolupament sostenibles des d’una mirada feminista

ADONA’T ha participat en l’intercanvi d’experiències virtual organitzat pel negociat de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de l’Ajuntament de Castelló sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) entre associacions de dones de Castelló i del Sud (concretament amb Perú). La nostra sòcia Lola Mallén ha estat la portaveu d’ADONA’T, per explicar la forma de treballar com a associació de dones, quins son els nostres objectius, projectes, activitats i com ens organitzem.

Entre les conclusions extretes destaquem la idea que els drets o són universals o són privilegis. Actualment sols l’ONU pot garantir els drets, destacant que cal: reduir la pobresa, atendre l’emergència climàtica i mediambiental, aconseguir la igualtat de gènere, eliminar la precarietat en el treball, millorar els serveis públics i atansar la justícia social.

En relació al objectiu 5, referent a la igualtat entre homes i dones, entre altres temes, hem parlat sobre que és necessari repartir i remunerar el treball domèstic i les cures. Garantir els drets sexuals i reproductius, Aconseguir una educació sexual i afectiva per a lluitar contra la pornografia i obtenir la igualtat econòmica en el treball.

Per a més informació http://www.agenda2030feminista.org/ods-feministes/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s