Immaculada Puig i Vicent

Immaculada Puig i Vicent, infermera de professió i fisioterapeuta, jubilada, va compaginar el seu treball a l’Hospital General de Castelló i la docència en l’Escola d’Infermeria amb el voluntariat amb la comunitat gitana a l’antic escorxador als anys setanta. Juntament amb la feina de voluntariat a la ciutat, ha realitzat tasques de cooperació a Burkina Faso, sent la fundadora de l’ONG Ajuda Directa a Safané i actualment de Gnanou. Projectes solidaris, una associació centrada en la solidaritat i la cultura de pau.

Igualment rellevant ha estat la seua aportació en matèria de cultura, fundant l’Institut d’Etnologia Popular i el Premi per la Pau ciutat de Castelló. A més, ha impulsat innombrables exposicions de cultura tradicional. Ha investigat la indumentària tradicional de Castelló, que l’ha portada a publicar diversos articles i llibres sobre la matèria. També ha centrat les seues investigacions en les danses tradicionals, sent una de les fundadores del grup Millars.

Imma Puig ha estat distingida per la seua dedicació per institucions com ara l’Ajuntament de Castelló (Premi Olímpia), la Universitat Jaume I…

Compromeses, Compromís i estil de vida.

Dos dones i un repte. Imma Puig i Vicent · Paquita Roca Ivars.