Carme Pinyana Garí

Carme Pinyana Garí (Almassora, 1961) és mestra i llicenciada en Filologia Catalana. Treballa d’editora de la Universitat Jaume I, on és l’encarregada de coordinar tots els processos requerits per a publicar en les més de vint col·leccions universitàries, algunes d’elles en coedició amb altres universitats. És membre de la Comissió Assessora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Jaume I i membre electe del Claustre universitari. Ha estat presidenta del Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura.

Té diversos articles publicats sobre edició i literatura, així com microrelats. Ha impartit cursos d’alfabetització de funcionaris i, més tard, d’edició i ortotipografia i ha assistit a trobades i fires internacionals del llibre com Guadalajara (Mèxic), Frankfurt, Roma i Palerm. Ha realitzat estades en altres universitats, com la Universitat de Berkeley i darrerament a la Universitat de l’Havana (2016).

És patrona de la Fundació per Llibre i la lectura, en nom de l’Associació d’Editors del País Valencià, i forma part de la comissió de publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats, associacions on participa activament, així com en la Unión de Editoriales Universitarias Españolas, entitat que ha atorgat diversos premis d’edició d’àmbit estatal a l’editorial universitària de Castelló.

El 2016 ha estat designada membre del Consell Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i de comissions internes, i ha format part com a jurat de diversos premis de literatura i art, tant d’àmbit local, com autonòmic.

És sòcia fundadora de l’Associació de Dones Nacio-
nalistes ‘Terra’ (ADONA’T) per a qui ha organitzat activitats com ara diverses edicions de “creuallibres”. Ha comissariat i editat els catàlegs de la totalitat dels projectes expositius de l’associació: Dones d’ofici (2009), Dos dones i un repte (2010), Llengua màtria (2011), L’ull d’ADONA’T (2012), Referències de dona (2013), Dones al límit. Resiliència i fortalesa (2014), Compromeses (2015), Mnemòsines. Artistes contra l’oblit (2016) i Lite-rates. Mamíferes de la cultura (2017). Així mateix forma part de l’equip del programa homònim de Ràdio ADONA’T dedicat a la promoció i difusió de literatura i música en llengua catalana feta per dones, que s’emet des del 2016 en VOX UJI RÀDIO, al 107.8 de la FM i al web http://www.radio.uji.es/radioadonat.