Emissió de novembre a Ràdio ADONA’T: Lite-rates. Mamíferes de la cultura

Emissió 8 de novembre de 2019

Abús: Acció o efecte d’abusar. en DRET, Acció de fer ús d’una facultat, d’un dret o d’una cosa d’una manera il·lícita o amb finalitats diferents de les normals o pròpies. Abús de poder, abús de confiança.

Manresa, Pamplona, Bilbao, Benidorm… són ciutats que aniran per sempre lligades a una realitat esfereïdora. A partir d’una recerca hemerogràfica, al web geoviolenciasexual.com es recullen unes dades aclaparadores: des del 2016 s’han conegut 155 agressions sexuals múltiples a Espanya. Vora el 20% d’aquestes agressions s’han comés al País Valencià. 

Vivim en una societat que falla, perquè a través del seu sistema patriarcal autoritza aquestes accions brutals envers les dones. Si res no els frena per agredir sexualment i en grup una dona és perquè han rebut senyals que aquest fet no és denigrant, inhumà, atroç i salvatge. 

Les lleis són reflex de la societat i, en aquest cas, s’han demostrat fallides, com la societat que les redacta. La violència sexual no és un abús. La violència sexual no fa un ús il·lícit de cap dret. Les paraules importen. I si els delictes no estan ben tipificats, amb perspectiva de gènere, caldrà revisar-los. Avui hem decidit començar el programa amb la paraula “abús”, però preferim anomenar les coses pel seu nom: no és abús, és violació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s