Presentació del llibre de Margalida Castellano, Les altres catalanes

ADONA’T presenta el llibre LES ALTRES CATALANES de Margalida Castellano

Dijous 21 de juny, a les 19h, va tindre lloc la presentació del llibre de Margalida Castellano, Les altres catalanes, editat per 3i4, que va obtenir el premi d’assaig Joan Fuster, als premis Octubre 2017.

L’acte es va iniciar amb la presentació per part de Lola Mallén, sòcia d’ADONA’T, qui va indicar quins són els objectius de l’associació, i els seus projectes, entre els quals hi ha Ràdio ADONA’T, concretament amb el programa Lite-rates. Mamíferes de la cultura, que s’emeten des de la Universitat Jaume I, literatura i música en català feta per dones. Tot seguit Carme Manuel, professora de la Universitat de València, especialitzada en literatura nord-americana, va explicar la rellevant formació de l’autora, tant en l’especialitat de filologia anglesa com catalana i molt especialment el seu tarannà educatiu.

Margalida Castellano va presentar la seua obra fent una entusiasta defenda del fet multicultural i de la immensa riquesa que aporta a la configuració, sempre canviant, de les societats actuals que ha de mostrar-se obertes a l’acolliment i, consegüentment, a l’enriquiment propi amb aportacions externes.

Margalida Castellano (Torrent, 1981) va guanyar el premi Octubre d’assaig “Joan Fuster” 2017, amb aquesta obra on fa una entusiasta defensa del fet multicultural i de la immensa riquesa que aporta la convivència a la configuració, sempre canviant, de les societats actuals. Davant la tesitura que no és possible eludir la realitat, el plantejament teòric és que una societat que vulga ser plena, i feliç, ha de mostrar-se oberta a l’acolliment i, consegüentment, a l’enriquiment propi amb aportacions externes.

El llibre fa 240 pàgines més la bibliografia, i és un assaig escrit de forma molt legible, quasi narratiu, a partir d’una tesi doctoral dirigida per les professores Carme Manuel i Gemma Lluch de la Universitat de València. En l’obra, el títol de la qual vol fer referència al llibre de Francesc Candel de 1964, Els altres catalans, analitza després de plantejar entusiàsticament la importància de construir una nova representació social, els llibres publicats de quatre literates nouvingudes que escriuen en català: Agnès Agboton, Asha Miró, Laila Karrouch i Najat El Hachmi. Totes quatre autores conreen el gènere de novel·la autobiogràfica, on són molt presents les qüestions de la identitat, o de les diverses identitats.

Margarida Castellano, actualment directora del CEFIRE, ens presenta una obra ben fonamentada i molt actualitzada que resulta extremadament pertinent i que cal ser tinguda en compte pels diversos estaments (educatiu, polític…) que tenen responsabilitat en la construcció d’una societat “híbrida, plural i polièdrica” com és la nostra al segle XXI.

LES ALTRES CATALANES. MEMÒRIA, IDENTITAT I AUTOBIOGRAFIA EN LA LITERATURA D’IMMIGRACIÓ
CASTELLANO SANZ, MARGARIDA
editorial:
ELISEU CLIMENT
año de edición:
2018
páginas:
280
formato:
RÚSTICA
isbn:
978-84-16789-99-3
materia:
EST. LIT. CATALANA: ÉPOCAS Y GÉNEROS
idioma: català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s