Lite-rata Lledó Maicas Sangüesa

Lledó Maicas Sangüesa
Fotografia: Tàfol Nicolau Camañes

Compromís amb les seues profundes creences d’equitat. Equitat per a les dones. Equitat pel territori i la nostra llengua. Treball per recolzar i afavorir les oportunitats de totes les, com ella diria, “personetes” que treien el cap pel llindar de la porta d’aquell espai tan seu, tan ella, la biblioteca del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló.

Pot semblar que Lledó ens ha deixat, però amb la seua generositat em va fer part de la seua vida i li dóna llum a la meua cada dia. A dones i hòmens ens va conduir per aquelles prestatgeries, ens va alimentar l’ànima i va fer créixer el catàleg d’exemplars amb saviesa i coherència per nodrir les nostres ments. La sensibilitat i la manera de gaudir amb la seua feina han estat el millor catalitzador per amplificar el desig d’aprenentatge de cadascuna de les persones que s’adreçaven a Lledó Maicas fent recerca bibliogràfica. Ha estat certament una mamífera de la cultura, m’atreviria a dir una felina, pel fort sentit de territorialitat que impregnava el seu quefer i posicionament a la vida.

No sóc l’única amb un profund sentiment d’estima i agraïment cap a Lledó Maicas, però tinc l’oportunitat d’expressar que ella va influir de manera determinant i positiva en la meua vida en general, i concretament en la meua trajectòria professional. Gràcies, Lledó, pel teu interés en la promoció i difusió de la lectura i per la teua dedicació acurada i fidel a aquesta tasca.

Zoraida Nomdedéu Calvente

Arquitecta i professora de Disseny d’Interiors


La plaça del Diamant

Mercè Rodoreda i Gurguí

Club Editor 1959, 1989

Conjugació en primera persona

Carmelina Sánchez-Cutillas

1969

Vita Christi

Isabel de Villena

1497

Vides Planes

Maria Ibars i Ibars

Aguaclara, 1999

Breu història sentimental i altres contes

Montserrat Roig Fransitorra

Ed. 62, 1995