Lledó Maicas Sangüesa

Lledó Maicas Sangüesa (Castelló de la Plana 15 de març de 1960- Castelló de la Plana 18 de setembre de 2015). Va romandre a la seua ciutat natal tota la vida, amb l’excepció del període en el qual va estudiar a la Universitat.

Va participar en els campaments de l’Estrella a l’estiu de 1976 i a Ovarra, Osca, els estius de 1977 i 1978, on podia compartir les seues fortes conviccions per la defensa del valencià. Amb el mateix convenciment participava de manera assídua a les reunions del Grup Dissabte a les 7.

La seua vàlua i perseverança la van dur a finals dels anys setanta cap a la Universitat de Barcelona, on va estudiar a l’Escola Universitària Jordi Rubió i Balaguer de Biblioteconomia i Documentació.

Ja de tornada a Castelló va ocupar un lloc de treball a la Biblioteca Catalana, més tard anomenada Biblioteca de la Fundació Huguet, en aquell moment oberta al públic a la Casa de Cultura, al carrer Antoni Maura. Amb posterioritat va entrar a treballar al Col·legi d’Arquitectes de Castelló, on a dia d’avui la biblioteca es diu Sala Lledó Maicas com a merescut reconeixement a la seua inestimable tasca duta a terme fins a l’últim moment.