Xelo Pastor i Verchili

Diplomada en Magisteri per la Universitat Jaume I. Mentre cursava el curs pont per a matricular-me en Història de l’Art en la Universitat de València, vaig entrar a treballar en el periòdic Mediterráneo.  Professionalment he canalitzat la meua inquietud per les qüestions socials: sanitat, educació, serveis socials, festes i cultura popular.

Porte ja 20 anys en El Mundo. Castelló al Dia i com a cap de la secció de Local des de 2007, m’ocupe de la informació municipal i de les àrees socials, per la qual cosa he assistit a diversos tallers, seminaris i cursos i he estat al capdavant de les publicacions especials de Magdalena i Maig Cultural.

La meua trajectòria professional ha anat parella a les meues altres “ocupa-
cions”: en 1988 vaig entrar com una de les dues primeres dones de la Junta de Festes;  en 1994 vaig organitzar el 50é Pregó i de 1988 a 2003 vaig estar al capdavant de l’organització del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó. 

He presentat comunicacions  al  III i IV Congrés Magdalener i coordine l’edició anual del conte de la Colla Bacallà, després de debutar amb el primer: L’amic de Jaume

He publicat articles en llibrets de gaiata,  el Llibre de la Festa i Castelló, festa plena i en la revista de turisme Discover.