Tània Muñoz i Marzà

Castelló, 1981

Sóc narradora oral professional des de l’any 2013 i, d’estar per casa, de tota la vida. Vaig estudiar Història a la Universitat de València i vaig continuar estudiant mentre em desenvolupava professionalment com a docent en educació primària i secundària. La transició de la docència cap a la narració oral es va fer de forma una mica casual, però també bastant natural i gradual i, encara que mai havia pensat que em volia dedicar professionalment a contar històries, quan me’n vaig adonar, vaig tenir la certesa que allò era el que havia vingut a fer en aquest món.

Des de llavors la vida em tracta bé. Viatge, parle i escolte molt. Conte per a tots els públics allà on hi ha un parell d’orelles disposades a escoltar: biblioteques, escoles, instituts, festivals de contes, espais escènics i més d’una plaça de poble. El meu repertori és un conglomerat d’històries de tradició oral, d’històries literàries -molt sovint treballe amb àlbums il·lustrats- i històries imaginades.

Quan no estic rodant pel món, sóc docent a la Universitat Jaume I d’Història Medieval, i potser per això tinc predilecció per les històries de cruïlles i monstres antics. I entre Història i històries passe la meua vida.