Olga Carbó

Pedagoga, orientadora acadèmica de la Universitat Jaume I i responsable  del Programa d’Atenció a la Diversitat.

Hem d’avançar cap al compromís personal. Totes les persones en el nostre entorn són polítiques, i no parle de partits. Anem creant opinió, prenent decisions… però quan arriba el moment de l’acció pública no fem les passes definitives.

A les meues filles, sempre les he animades molt per tal que participen, que es menegen, que s’hi involucren. Eixir i comprometre’s amb gent d’altres entorns, i el contacte els ha fet obrir els ulls i ser crítiques. 

La meua trajectòria a la Universitat Jaume I és llarga. A partir de la detecció de situacions de persones que tenen problemes, amb discapacitats, el meu treball consisteix a dissenyar accions que seran facilitadores per què aquestes persones arriben a la finalitat que és obtindre els seus estudis. Hem de treballar conjuntament amb altres universitats per crear grups i xarxes i arribar a altes esferes. En eixe sentit jo sóc activa i vaig proposar la creació de grups de treball d’àmbit estatal i també de País Valencià. Hem creat una xarxa, de manera que eixe seria el meu granet de sorra.

M’agradaria un entorn amb respecte i tolerància a la diferència, per entendre la diversitat. Un país respectuós amb la llengua, amb el medi ambient… 

És important mantenir un esperit crític, un poc revolucionari, i un punt imaginatiu que ens porte a avançar. Les persones han de ser actives i compromeses.