Marta Sorlí

Treballadora social. Portaveu comarcal Compromís Maestrat-Els Ports i secretària d’Organització de Joves del País Valencià- Compromís.

Vinc d’una família patriarcal tradicional, però ma mare, tot i estar dins d’eixa estructura, ens ha educat a mi i a la meua germana perquè no seguírem el camí i sempre ha dit: “estudia i no depengues mai de ningú”.

Des del punt de vista polític quan vaig començar em preguntava com un partit nacionalista que defenia els drets d’una minoria, la valencianista, no reivindicava també els drets de les dones i vaig reclamar que l’organització començara a prendre el feminisme com un dels punts de partida. Ara, hem aconseguit que siga un dels pilars ideològics de joves del PV-Compromís. 

Per fet de nàixer dona has de lluitar constantment, malgrat que ja estem encarades a triar unes certes professions i estudis. I a pesar que la majoria d’estudiants són dones, solen exercir en un segon pla. Les exigències de la família, d’assumir estereotips i expectatives. acaben per fer que les dones renuncien a les aspiracions i sucumbeixen a les necessitats dels homes. 

El treball social és un lloc clau per demanar la igualtat de totes les persones. Estic constantment demanant la igualtat.

Veig un futur en el qual les persones tenen ganes de ser la veu de la seua societat… això és fonamental per a arribar a un bon final, per a un bon camí. La societat ha de manar i ha de decidir el futur. 

Veig un País Valencià digne, en el qual, de veritat, sentim orgull de viure.