Marta Senent Ramos

Vaig nàixer al juny de 1962. 

Marta Senent Ramos (Castelló, 1984) és llicen-
ciada en Humanitats i Doctora per la Universitat Jaume I. Ha orientat les seues investigacions vers els camps de la diversitat funcional, el gènere i l’art. Nombrosos són els articles que té publicats en revistes d’investigació, tant nacionals com internacionals, sobre aquests temes. També col·labora en diversos grups d’investigació.

A més, té dos llibres publicats. El primer va ser Arte y discapacidad (2010), el qual indagava sobre com l’art ha representat les persones amb diversitat funcional al llarg de la història. Amb el segon, Anna et deixa el seu mirall, Marta acostumada a escriure sobre les seues investigacions, sempre objectives, serioses i rigoroses, va voler fer un pas endavant i aventurar-se escrivint sobre els seus sentiments, les seues vivències i la seua forma de pensar. Ens va transmetre com es veu el món quan tens una discapacitat, millor dit, una diversitat funcional, com ella Anna, la protagonista del llibre, prefereix dir-lo.

Pel que fa al treball, Marta, és empresaria, té una editorial. Una editorial que ajuda  autors i autores novells perquè vegen publicades les seues obres. A dia d’avui ACEN, la seua editorial ha publicat més de 100 títols. A més, part dels guanys de l’editorial els destina a realitzar activitats socioculturals per a col·lectius en risc d’exclusió social.