Lite-rata Gessamí Forner

Gessamí Forner
Fotografia: Zigor Alkorta

Un dia ens esperava a la bústia un sobre amb una carta, una fotografia i un parell de llibrets. Una amiga de Berlin els enviava a la meua filla. Cabien a la meua mà, també a la seva, i en un sobre de grandària normal.  A penes pesaven i a penes ocupaven espai, però dins d’aquells llibrets cabien històries senceres perfectes per a la meua xiqueta.

Va ser així com vaig descobrir que tots els qui havien sigut xiquets a Alemanya des de feia molts anys, des del 1954, havien tingut a casa aquells llibres perquè eren menuts, amanosos i barats. Molt barats. Escandalosament barats. I ho vaig veure clar: jo també volia fer –escriure, vendre, editar, el que fera falta– uns llibres d’aquest tipus aquí. Pensava, i penso, que alimentar els nostres fills amb històries no cal que siga massa car: potser el preu d’un ou Kinder? Que les històries i els contes han d’estar a l’abast de tothom. Vaig fer números i el preu que em va sortir va ser d’un euro i mig. Aquest és el preu d’un Mini, els llibres menuts escrits en català, castellà i euskera, pensats per a xiquets d’entre tres i cinc anys i que ara moltes famílies compren com a alternativa a les llepoleries per a regalar als natalicis, cosa que em fa realment feliç. Regalen llibres!

Un llibre ens porta a un altre llibre i aquest últim, al següent, i així sense parar… Com més llibres els llegim, potser més llibres llegiran quan es facen grans…


Sóc un artista

Marta Altés

Blackie Books, 2014

El buit

Anna Llenas 

Barbara Fiore Editora, 2016

Benvinguts a Mamoko

Aleksandra i Daniel Mizielinska

La Galera, 2013

Sóc aquí

Laia Ruiz, Fernando Martín Estévez

Editorial Minis, 2017

Teo

Violeta Denou (Assumpció Esteban, Carlota Goyta i Ana Vidal)

Timun Mas, 1977