Feminisme, tecnologia i comunicació

Irantzu Varela (1974)

…ara hi ha persones amb missatges totalment misògins, negacionistes de la violència masclista, de la desigualtat, lesbòfobs, homòfobs, trànsfobs i misògins, que apareixen amb tota la tranquil·litat en els mitjans de comunicació com si foren discursos tolerables en una democràcia.

Irantzu Varela, entrevistada per Kohan, Marisa: «La violencia contra las mujeres nunca ha sido una prioridad, y en redes sociales mucho menos», Diari Público.es 24/10/2019.

Una altra mirada
Autora: Mónica González

En llegir la frase m’han vingut al cap imatges relacionades amb la violència en totes les seues formes. He sentit ràbia, impotència i una gran falta d’amor. He fet judicis sobre la desigualtat, l’homofòbia, etc. Així que m’he deixat portar, he sentit totes aquestes emocions i pensaments, i he conclós que l’AMOR ho pot superar tot.

La il·lustració reflecteix la importància que siguem conscients del que som i transmetem. La informació que compartim a diari, a través de les xarxes socials, és la nostra responsabilitat. El naixement d’una flor que s’obri a l’amor és el missatge metafòric que vull transmetre. Les arrels són la vida, tot està connectat, com les xarxes socials, com nosaltres mateixos. Malgrat els obstacles, la vida sorgeix, i depén només de nosaltres com ha de florir i crèixer.

Mónica González