Fàtima Agut

Fàtima Agut i Clausell, llicenciada en Filologia Hispànica (Universitat de València) i doctora en Filologia (Universitat Jaume I de Castelló de la Plana).

He treballat a l’IES Vicent Sos Baynat com a professora de Valencià i Dramatització; he estat directora dels grups de teatre de l’IES Sos Baynat en les diverses Mostres de Teatre a Secundària, la Mostreta de l’institut, performances sobre els drets humans, la violència de gènere, el Dia de la Dona i les lectures multilingües sobre la diversitat “Un pont de mar blava”; professora associada a la Universitat
Jaume I i l’UJI Majors.

He format part de diversos equips i projectes didàctics, d’investigació feminista i d’estudis teatrals a l’UV i l’UJI. Fruit de les investigacions he publicat set llibres, uns trenta articles en volums col·lectius, actes de congressos, jornades, i he rebut tres premis d’investigació. He comissariat cinc exposicions, quatre al Teatre Principal de Castelló i una a Almassora, “Dones d’Almassora”.

Actualment jubilada, continue col·laborant amb l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano de l’UJI; en el Grup de Recerca de la Memòria Històrica; en investigació teatral; coordinant les Tertúlies del Portal: Veus de Dona i fomentant la lectura amb el grup lector de l’IVAS de Castelló en un projecte anomenat “Lectura fàcil”.