Dones compromeses

Mari Rubio

Presidenta d’ADONA’T.

En el decurs dels anys, fidels als nostres principis, hem posat en valor la tasca de les dones, la nostra presència en tots els àmbits de la vida, hem volgut presentar una visió femenina del treball, de la capacitat de tirar endavant projectes empresarials, la voluntat de seguir superant entrebancs i dificultats personals, hem recordat dones valentes que ens han transmès actituds i valors que ens han ajudat en la nostra vida personal, dones exemplars.

Però ADONA’T és alguna cosa més que una associació de dones orgulloses de la seua feminitat, no solament ens reivindiquem com a dones en totes les àrees de l’activitat humana. Som una associació de dones compromeses amb la nostra terra, la nostra gent, el nostre País, treballem a Castelló però el nostre compromís és amb el món sencer.

Creuen que les coses poden millorar i treballen per millorar-les. Han assumit un compromís amb el progrés humà, amb la lenta evolució de la nostra espècie cap a formes de vida més harmòniques i riques, més respectuoses i alegres. Per això estan en grups que treballen per preservar l’entorn natural, en associacions culturals, en partits polítics, estan liderant políticament els seus pobles o treballant per enriquir els horitzons de la gent jove. Són Dones Compromeses.

És important que ens coneguem i que ens coordinem, per això vull expressar el nostre agraïment a totes aquelles persones que al llarg dels anys ens han ajudat en la nostra tasca, i vull mencionar expressament la nostra Universitat Jaume I, l’UJI, i el seu rector, de qui sempre hem tingut un recolzament incondicional.

Les dones d’ADONAT ens identifiquem amb elles. Els oferim el nostre suport, la nostra complicitat. És bastint tota una xarxa de complicitats, de treball conjunt entre diversos grups de persones com farem possible que el nostre País avance en igualtat, en justícia i en llibertat. Col·laborant i aportant diferents punts de vista aconseguirem trencar les inèrcies imposades pels qui ens governen i que ens impedeixen progressar.