Aristòtil

384-322 a. C.

“I és que la femella és com un mascle mutilat, i les menstruacions són esperma, malgrat que no pur, ja que no els hi falta més que una cosa, el principi de l’ànima…”

La generació dels animals 737a 27-30

Sense títol
Autors: JuárezCasanova estudi

Després de documentar-nos i cercar informació, un text ens va portar a un altre, i vam subratllar alguns dels paràgrafs que més ens han impactat. Malgrat que ens han costat d’assimilar, ens van inspirar d’alguna manera per a la creació de la il·lustració. Algunes de les barbaritats són aquestes: Aristòtil va afirmar que la dona era un home mutilat, Sigmund Freud va donar forma psicològica a la frase del filòsof grec explicant que aqueixa manca de penis era motiu d’enveja de la dona cap a l’home. Darwin va arribar a dir que el cervell de la dona era inferior al de l’home i Nietzsche va assegurar que si una dona tenia inclinacions intel·lectuals era degut a algun problema amb la seua naturalesa sexual, sens dubte, per la falta d’un penis entre les seues cames.

Així que aquesta és la nostra il·lustració que, sense ser una imatge en aparença violenta, sí que aporta alguna pinzellada metafòrica, amb uns elements fàcils de descodificar i que evoquen a la reflexió.

JuárezCasanova estudi