Amparo Ríos Dosdà

Vaig nàixer al juny de 1962. 

Visc i treballe a Borriana.

Sóc llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València i, durant els anys d’estudiant en aquesta ciutat, vaig descobrir un món cultural i reivindicatiu que, des de Borriana, sols intuïa. Així, vaig conéixer la llibreria Dona i tota mena d’exposicions, cicles de pel·lícules, etc. que em van fer prendre consciència de la situació de la dona i participar activament en aquesta vida cultural.

Després de cursar uns estudis en Biblioteconomia, vaig obtenir una beca per a la Biblioteca Pública d’Alacant l’any 1989. És a partir d’aquell moment quan vaig descobrir la importància, tantes vegades oblidada, d’aquest fantàstic treball i del seu potencial. Entre els anys 1989 i 1991, vaig treballar a la Biblioteca Municipal de les Alqueries, on també vaig dur a terme el programa d’Educació Permanent d’Adults.

Des de 1991 sóc la directora de la Biblioteca Municipal de Borriana.