Adelina Navarro Santamaria

Nascuda a Carcaixent (València) l’any 1955 en el si d’una família nombrosa de set germans, que es trasllada a València quan ella té quinze anys. Interromp els estudis en casar-se jove i tindre dos fills. Els reprén més tard i estudia Filosofia a la Universitat de València.

Compagina treball, estudis i responsabilitats familiars mentre prepara oposicions a la seua anhelada professió de bibliotecària. Les aprova l’any 1997 a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, on treballa des d’aleshores com a bibliotecària municipal. Posteriorment obté la llicenciatura en Documentació per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

És membre fundadora del COBDCV (Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana), del qual és col·laboradora habitual. Ha organitzat el II Punt de Trobada del COBDCV el mes d’abril de 2016 a la Biblioteca Municipal “M. Dolores García Sánchez” de la Vall d’Uixó.

Des de l’any 2007 elabora i presenta el programa de televisió Temps de paraules a la cadena televisiva TV4LaVall, de la Vall d’Uixó, dedicat a la divulgació del llibre i la lectura. D’emissió setmanal i fet en valencià, se n’han realitzat 226 edicions i hi han desfilat novel·listes, poetes, editors, investigadors, periodistes, il·lustradors, gestors culturals, llibreters, lectors, etc.