Mònica Bernat Socarrades · Cèlia Puchol Saura

Fotografies: Mireia Torres Gimeno

Estem embarcades en un camí que fem dia a dia. Ens vam trobar fa més d’una dècada, caminant pels senders de l’amor i l’odi, l’admiració, l’alegria i la ràbia, el desig, el dolor, la por, la felicitat, el silenci… Llocs intangibles que són espais de diàleg amb autores, obres i personatges com Nicole Brossard, Maria Mercè Marçal i Renée Vivien, Cristina Garcia Rodero i Paula Rego, Castell de Cabres i París, les Agulles i la Mediterrània…

Una parada en el camí va ser obrir una llibreria, la llibreria l’Àmbit de Benicàssim. Va ser una aposta arriscada, un desafiament, perquè actualment una llibreria és negoci i vocació. La cerca d’aquest equilibri és el que marca la confecció del contingut de la llibreria: els llibres que saps que es vendran i la tria personal.

El nostre desig és que l’Àmbit siga una referència per als lectors i lectores que ens visiten, i un catalitzador d’emocions. La lectura dóna quelcom diferent a cada persona: a alguns, companyia, a d’altres, comprensió del món, o un punt de vista més crític, més reflexiu, més imaginatiu.
Ara, el repte és continuar caminant, en aquests temps incerts de l’era digital, amb l’impuls de la lectura, perquè la lectura és una finestra que s’obri, una comprensió de l’exterior, i també una comprensió del nostre propi interior.