Eva Aparici Saborit · Júlia Azor Milián

Fotografies: Luz Durán Herrero

Eva Aparici és mestra al ceip Botànic Calduch, on des de fa 6 anys coordina l’escola de mares del centre (www.escolademaresipares.com). Aquest és un projecte que ha anat creixent d’any en any, i cada vegada prepara una oferta més variada d’activitats (cursos, tallers, xarrades, sessions d’oci, esport…) i serveis (web, guarderia, préstec bibliogràfic per a mares i pares…).

Júlia Azor és membre de la junta de l’ampa de l’escola, i col·labora amb el projecte, coordinant dins de l’escola de mares les activitats de Caps de Setmana Lúdics, on els pares i mares troben alternatives saludables i enriquidores d’oci en família. Sempre buscant la col·laboració amb altres entitats, associacions, etc., com ara el centre excursionista de Vila-real, l’associació de damnificats per l’incendi de l’Alcalatén, etc.

El repte que ens uneix és intentar apropar mares i pares a l’escola, perquè aquests senten que l’escola és un espai de tots, i l’educació, una tasca conjunta que hem de compartir. Pensem que l’escola no pot descuidar les necessitats de les famílies, i a la vegada les necessita per a poder fer la feina educativa. I perquè tots junts busquem un mateix objectiu: preparar els xiquets i xiquetes, i donar-los el millor per fer-los adults responsables i feliços per a una societat millor. I ho fem treballant moltíssim i voluntariosament, ja que les hores que hi dediquem, i en són moltes, es fan fora de l’horari laboral i no són remunerades. I cada any, en lloc d’acomodar-nos i rendibilitzar el treball fet, ens posem en nous reptes, ens embarquem en nous projectes, i fem aquesta escola de mares més gran.

Són molts els pares i mares que ja hi han passat i continuen sent molts els pares i mares que cada any continuen confiant en el nostre projecte, i sobretot perquè es creen vincles de relació molt positius entre família i escola.