Ali Brancal

Regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, responsable de l’àrea de Participació i Benestar Social i Igualtat.

Al Grau des de ben menuts formàvem, xiquets i xiquetes, part del “Círculo Juvenil San Pedro” i allí, jugàvem, féem teatre… però sobretot el més important és que apreníem a fer-nos amb altra gent de la nostra edat. Créixer amb el suport d’un grup et fa sentir molt millor.

Jo estic convençuda que la gent quan s’ajunta pot aconseguir més coses, vull pensar: agrupar-se surt a compte.

He tingut la sort que totes les associacions i entitats de les que he format part m’han anat fent com sóc ara, m’han omplit la motxilla de coses que ara em són útils.

Del meu pas per l’associació de veïns El Faro vaig aprendre que les institucions  tenen la responsabilitat de fer coses perquè la ciutadania visca millor, i que la ciutadania està perfectament preparada per dir a les institucions el que vol per al seu poble. 

He tingut, de vegades, la sensació que pel fet de ser dona has de fer les coses una mica millor. Les dones poden cometre errors, està clar, igual que els hòmens però m’he trobat que les errades d’uns i altres no es perdonen amb la mateixa rapidesa.

Allò més important és no baixar la guàrdia, en el teu entorn, personal, laboral, social i seguir amb el xip que entre hòmens i dones no s’ha de fer cap distinció.

Vull participar en la construcció d’un món millor i m’agradaria que la ciutadania fóra conscient que també està en disposició de canviar el món.